zwelgen zelfmedelijden

5 tips om optimaal te kunnen zwelgen in zelfmedelijden

We hebben allemaal wel eens van die dagen dat je opstaat en denkt: “Naaaaaaaa, vandaag gaat het hem niet worden!” Zo’n dag waarvan je weet dat deze gedoemd is om te mislukken. Over hoe je deze bui kunt draaien is al veel gezegd en geschreven. Vandaag draaien we het om. Ik geef je 5 tips om de hele dag in zelfmedelijden rond te zwelgen.  

Niet douchen of je op een andere manier toonbaar maken

Van douchen wordt je weer fris en fruitig. Wil je niet. Niet vandaag in ieder geval. Vandaag wil je goor en stinkend door het leven gaan. Wellicht ten overvloede: maar ook je tandenpoetsen en deo opspuiten zijn niet aan de orde vandaag. Net als je haar borstelen en make-up op je toet smeren. Sowieso raad ik je aan geen enkele moeite te doen om iets leuks aan te trekken. Een joggingbroek is prima. Vooral als deze al 2 dagen geleden gewassen had moeten worden.

Lees ook: Handleiding voor optimale shitty day

YouTube

Echt een pro-tip van mijn kant. Filmpjes op YouTube. In je bed natuurlijk. Want daar lig je om elf uur nog in. En dan niet zomaar filmpjes. Maar filmpjes waarin puppy’s met 3 poten gered worden, ouders die in het leger zitten en hun kroost verrassen met hun thuiskomst, studenten die hun kleurenblinde leraar een bril geven zodat hij weer kleur kan zien, een pleegkind die na jaren eindelijk officieel geadopteerd wordt. Zal ik nog even doorgaan? Janken zal je. En hard ook.

Geen voedzame maaltijden

Als jij je snel beter wilt voelen, dan is suiker niet je beste optie. Maar omdat we vandaag zwelgen tot een kunst gaan verheven, is suiker je beste vriend. In welke hoedanigheid laat ik aan jou. Chocolade? Drop? Winegums? Whatever floats your boat. Zolang er maak bergen suiker naar binnen gaan. Oh ja, en natuurlijk drinken we geen water vandaag. Maar koffie. Liters. Of cola. En dan geen light natuurlijk.

Overdenk al je domme beslissingen

Normaal doe je dit ’s avonds voor je gaat slapen. Vrees niet. Deze stap kun je prima nu uitvoeren en ook vanavond herhalen. Overdag kun je, tijdens je vreetpartijen door, ook prima al je zonden overdenken. Hou vooral dit trio in de gaten hierbij: Could have, would have, should have. Overdenken gegarandeerd.

Lees ook: Waarom jij absoluut vriendinnendag moet vieren.

#Fitgirl

Deze is vooral lekker voor die extra shot ellende. Mocht je nog niet volledig zwelgen, dan is dit er eentje om je zwelgniveau naar een keurige 100% te brengen. Open Instagram en zoek vooral op hashtags als fitgirl, blessed en happylife. Spendeer ongeveer 2 uur aan scrollen door andermans perfecte foto’s. Instagram Stories werken vaak nog beter. Als je hierna niet zwelgt, dan weet ik het ook niet meer.

Met deze 5 tips stort jij jezelf ’s avonds uitgeput in bed. Als je die überhaupt al verlaten had natuurlijk. Alles is in principe ook prima vanuit je bed te doen.

Slaap lekker. En stel je morgen alsjeblieft niet meer zo aan. Zeikerd.

Heb jij nog een tips voor je mede-zwelgers? Samen zwelgt nou eenmaal lekkerder dan alleen.

Add A Comment