Janke Persoonlijk

Key Note Speaker | Story Teller | Copywriter | Content | Het is om te Janke | Online Magazine | Rouw & Verlies | Georganiseerd | Leidinggevende van een kleuter| Pragmatisch | Duidelijk | Humor

Deze woorden beschrijven mij als persoon het beste. Als je bij mij naar binnen zou spieken in de avonduren, dan kan je er van op aan dat ik met mijn headset op naar muziek aan luisteren ben. En als ik zeg luisteren, dan bedoel ik eigenlijk: ik sta een show op te voeren al was ik Beyonce zelf. Compleet met keurig uitgevoerde choreografie en dramatische uithalen.

Mijn wekelijkse Facebook vlog met mijn zoon, die ik niet zou kunnen scripten al had ik het graag, is één van de dingen waar ik ontzettend veel plezier uithaal. Strijken vind ik afschuwelijk! De was doen kan ik dan wel weer ontzettend waarderen. Verder ben ik een hele gewone moeder van 36 die koken steeds leuker begint te vinden, ook wel eens geen geduld meer heeft met haar kleuter en totaal ongeschikt is om mee te gaan op schoolreisje.

Mijn haar moet ik verven, anders glinstert het (wat een stuk prettiger klinkt dan “ik word grijs”) en ik zou eigenlijk nog best 5 kilo willen afvallen, maar ja: blauwe M&M’s! Keuzes! Ik wandel steeds liever met onze puppy buiten, zelfs in de regen. 

Het verhaal van Janke

“Op 13 juli 2014 parkeerde mijn vriend, en de vader van onze zoon, zijn auto achter ons huis. Luttele seconden later opende een schutter met een automatisch wapen het vuur op hem. Hij had geen schijn van kans. Later bleek dat de schutter zich vergist had. Het daadwerkelijk doelwit reed in een zelfde soort auto en was vlak voor hem thuis gekomen. Een vergismoord.”

Janke Verhagen heeft na haar studie International Hospitality Management verschillende leidinggevende functies gehad, waaronder bij VodafoneZiggo en UWV. Met name teamcoachen en verandermanagement zijn haar specialiteiten. Omdat zij na de dood van haar vriend vaker thuis wilde zijn bij hun zoon, is zij ZZP-er geworden. Na een interim functie is zij volledig zelfstandig gaan werken in haar eigen onderneming. Zij heeft nu haar eigen online magazine over doorleven na een heftige gebeurtenis. In opdracht schrijft ze ook content voor anderen. Janke heeft een vaste column bij Linda.nl, PorteRenee en Flair. In het dagelijks leven geniet zij, naast haar werk, van haar nieuw vormgegeven gezin. Samen met haar zoon en een behoorlijk aantal huisdieren woont ze in Almere Haven.

Online Magazine

Het is om te Janke

Een online magazine dat zich richt op stoere vrouwen met humor (heel belangrijk) die iets kuts hebben meegemaakt. Ze kunnen hier op zich prima mee omgaan, maar zijn soms op zoek naar een praktisch en eerlijk zetje in de juiste richting. Dat zetje biedt Het is om te Janke. Dit kan zijn door te lezen over anderen en hun situatie (interview), een mooi verhaal (inspiratie) of theoretische achtergrond (informatie). Je kunt ook een online training volgen, of samen met anderen een live workshop bijwonen. En dat is niet achterover zitten! Daar ga jij keihard zelf aan het werk!

Wat voor kut situatie dit dan is? Dat kan van alles zijn. Het is om te Janke gaat zeker niet alleen over klassieke rouw, zoals bij overlijden. Misschien ben jij je baan kwijt geraakt, recentelijk gescheiden, is je huis leeggehaald, heb je een schuld opgebouwd….. Alles wat jij zelf als kut situatie zou bestempelen is het daarmee ook.

Het uitgangspunt op Het is om te Janke is altijd positief! Sommige zaken in het leven overkomen je, hoe je daarop reageert, is bepalend voor de rest van je leven. Klagen mag best even, zwelgen in zelfmedelijden kunnen wij namelijk ook best prima, maar daarna is het wel de bedoeling om weer de regie te pakken over je eigen leven.

Moet ik ergens extra aandacht aan geven? Heb je een briljant idee? Wil je iemand nomineren als stoere vrouw, of je eigen verhaal delen? Schroom alsjeblieft niet om dit aan mij door te geven. Je kunt me bereiken via janke@jankeverhagen.nl 

Motto

Situatie + Reactie = Uitkomst is het uitgangspunt van alle uitingen van Het is om te Janke. Jij bepaalt zelf hoe je reageert op een situatie en hebt daarmee direct invloed op de uitkomst!